NieuwsNieuwsberichten

“Thuis werk ik veel productiever”

mike scheeren isolco

Uit onderzoek blijkt dat thuiswerkers 20% productiever zijn, maar liefst een extra werkdag per week. Voor Mike Scheeren, Commercieel Technisch Medewerker, geldt dat zeker ook.  

Hoe ervaar jij het thuiswerken?

Ontzettend fijn. Het werkt veel productiever omdat er minder ‘stoorzenders’ zijn thuis en alles is geheel naar eigen hand in te richten qua comfortabel werken. Ik kan terwijl ik werk ook gemakkelijker met collega’s bellen voor zowel werkgerelateerde zaken als even ‘een leuk praatje’. Dit laatste gaat op kantoor bovendien minder makkelijk aangezien ik dan snel van mijn werkplek af ga en dus minder productief ben.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Dat verschilt. Ik werk vanuit twee verschillende woningen. Op de bank, achter mijn bureau en ook vaak buiten.

Wat is voor jou het grootste verschil met op kantoor werken?

Meer comfort en afwisseling qua werkplekken. Enorme tijdwinst, niet onnodig op en neer reizen en de mogelijkheid om in de pauze de dagelijkse huishouding te doen.

Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit tijdens het thuiswerken steeg met 20%, maar liefst een extra werkdag per week. Ervaar jij dit ook zo, en hoe denk je dat dat komt?

Ik ervaar dit zelf ook. Persoonlijk denk ik dat het eerder richting de 50% effectiever/productiever werken gaat. Dit heeft te maken met eerder benoemde punten, meer comfort, meer tijd en minder stoorzenders.

Ook is de werktevredenheid groter wanneer men vanuit thuis kan werken. Taken die we als vermoeiend ervaren zijn gedaald van 27% naar 12% en we voelen ons waardevoller. Ben jij het hiermee eens, waarom wel/niet?

Ik ben het hier zeker mee eens. Omdat er efficiënter met de tijd wordt omgegaan blijft er ook meer energie over om ‘vermoeiende’ taken aan te pakken met een frisse blik.

Hoe zou je het in de toekomst het liefst zien qua balans thuiswerken en op kantoor zitten?

Ik zou graag 5 dagen per week thuis blijven werken met soms een dag op kantoor, mits dit ook daadwerkelijk iets toevoegt. Contact met collega’s is er meer dan voldoende tijdens het thuiswerken. Sociaal (fysiek) contact zoek ik buiten mijn werk om.

Wat is jouw tip voor andere thuiswerkers om het zo aangenaam mogelijk te maken of wat heeft jou geholpen?

Zorg ervoor dat je het zo comfortabel mogelijk maakt voor jezelf. Let er natuurlijk wel op dat je het niet té comfortabel maakt, waardoor je werkcapaciteit verminderd.