NieuwsNieuwsberichten

Circulair bouwen met Troldtekt op Dutch Design Week

Europa’s grootste reizende expositie over circulair bouwen en Materiaal Paspoorten, REM (Reversible Experience Modules),  komt naar de Dutch Design Week 2018. Troldtekt is één van de materialen die gebruikt werd voor de REM’s tentoonstelling,  die de bezoeker laat ervaren hoe circulair bouwen werkt.

Dynamische en flexibel ontworpen gebouwen, waarin materialen hun waarde behouden voor steeds weer nieuwe toepassingen.  Dat is het streven van het Europese ‘Buildings As Material Banks‘ project. De Reversible Experience Modules (REMs) zijn een voorbeeld van zo’n flexibel en circulair gebouw. Het doel van de REMs-tentoonstelling is om de bezoeker te laten ervaren hoe circulair bouwen werkt, met welke materialen en producten dat nu al mogelijk is, en hoe materiaal paspoorten hergebruik ondersteunen; van de ontwerpfase van producten en gebouwen tot aan de recyclingfase.

Bezoekers kunnen zelf aan de slag met modulaire, uitneembare en circulair ontworpen gebouwdelen. Bovendien kunnen zij op hun eigen mobiele telefoon de materiaal paspoorten openen, die toegang geven tot alle informatie om circulair gebruik van materialen te ondersteunen.

Van 20 tot 28 oktober zal de REMs expo een centraal stuk zijn in de ´Circular Embassy´ van de Dutch Design Week in Eindhoven. (Klokgebouw) Met een complete set van 70 producten in de tentoonstelling kan de bezoeker zichzelf onderdompelen in de belevenis van circulair bouwen.

Bent u een architect, producent, ontwerper, consument of gewoon enthousiast over circulair bouwen? Kom dan een kijkje nemen bij REMs expo en ontdek hoe Troldtekt panelen bijdragen aan circulair bouwen.

Geef een antwoord