NieuwsNieuwsberichten

Isolco steunt initiatief KinderKOOKschool in Echt

Isolco steunt graag lokale en regionale initiatieven die aansluiten bij onze duurzame visie. Zo ook de KinderKOOKschool in Echt, een initiatief van Stichting Menswel, waar basisscholen in de regio Midden- en Zuid-Limburg met hun leerlingen kooklessen kunnen volgen.

Het doel is om zo het basisonderwijs te stimuleren om koken op te nemen in hun lesprogramma. Op deze manier worden kinderen vanaf zes jaar in aanraking gebracht met gezond voedsel en leren ze een gevarieerde maaltijd te bereiden, wat bijdraagt aan een gezond eetpatroon en gewicht. Dit sluit goed aan bij de visie van Isolco, waar we de gezondheid van onze medewerkers erg belangrijk vinden en dan ook regelmatig deelnemen aan initiatieven zoals een zitloze werkdag. Daarbij dragen Troldtekt panelen bij aan een gezond binnenklimaat.

Met soms aantallen van wel 30 kinderen tegelijk in het eetgedeelte van de kookschool liet de akoestiek te wensen over. Isolco maakte hiervoor een akoestische berekening op maat en doneerde een partij van 60 m2 Troldtekt panelen in fijne vezel, kleur naturel crème. Aangezien Isolco bewust omgaat met het milieu en dus tegen verspilling is, vinden wij graag een goede bestemming voor partijen als deze, die door onder andere maatwerkproducties anders als restant vermalen en gecomposteerd worden, óf als Cradle to Cradle bouwblok opnieuw in het productieproces belanden. Beide een milieuvriendelijke oplossing, maar we maken graag gebruik van deze mogelijkheid om lokale initiatieven te ondersteunen.

Met deze Troldtekt panelen werden 2 wanden gedeeltelijk bekleed, waardoor de akoestiek aanzienlijk verbeterd is. Er werd besloten de panelen te overtrekken met stof in de kleuren van de inrichting van de kookschool, voor een speels en creatief effect.

Laura Erens, onze Marketing-Communicatiespecialist, mocht onlangs het eindresultaat gaan bewonderen. In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus vinden er momenteel geen kooklessen plaats in de studio. Daar hebben ze bij de Kinderkookschool echter een creatieve oplossing voor bedacht. Momenteel wordt er een reeks van 12 kookvideo’s opgenomen in de studio, zodat kinderen thuis samen met hun ouders toch kunnen meekoken en gezonde en lekkere recepten kunnen bereiden. Zo was het eerste recept, pita pizza’s, al meteen een grote hit en zullen ongetwijfeld ook de kipwraps en cheesecakes in een glaasje goed bevallen!

Karin Kamps, werkzaam bij Stichting Menswel, gaf aan al een enorm verschil te ervaren in de akoestiek en is zeer tevreden over het effect van de panelen en de samenwerking met Isolco. Hopelijk mogen de kinderen snel weer komen koken en kunnen ze het volledige effect van de panelen ervaren.

We horen graag over nieuwe projecten die ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van akoestiek. Heeft u een project of (non-profit) organisatie in gedachte? Vraag naar de voorwaarden  en stuur een mailtje naar: laura@isolco.nl

Bekijk hier de video’s van de KinderKOOKschool:
https://www.youtube.com/channel/UCTMaG7GDH-0MmNOA_dWCxuw