NieuwsNieuwsberichten

Leerzame dag rondom circulair bouwen

Bij Isolco hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan en proberen we ons dan ook steeds te blijven ontwikkelen op dit gebied. Daarom brachten enkele van onze collega’s vorige week een bezoek aan Building Holland, om de nieuwste ontwikkelingen, innovaties en trends rondom circulair bouwen op de voet te volgen.

Van 17-19 april vond Building Holland plaats in het RAI Amsterdam Convention Centre, een 3-daags evenement voor de bouw- en vastgoedsector, met als doel kennis delen, netwerken en het zien & beleven van innovatieve producten en concepten. Troldtekt akoestische panelen waren terug te vinden op de REM (Reversible Experience Modules) tentoonstelling, de grootste tentoonstelling van materialen (inclusief materiaal paspoorten) ontworpen voor circulaire bouw.

Onze Technisch Projectadviseur Joep en Productspecialist Janine brachten een bezoek aan de Innovatie Boulevards, bezochten verschillende stands en presentaties en gingen op zoek naar nieuwe, duurzame isolatielagen ter combinatie met onze akoestische panelen. Ook bleven ze op de hoogte van trends en plannen van partijen, zoals architecten en ontwikkelaars, door lezingen bij te wonen. Ze kregen een kijkje in het proces van de architect, onder andere tijdens “Lessen van Venlo” door Hans Goverde en “Circulair ontwerpen en bouwen” door Hans Hammerink.

Tijdens “Buildings As Material Banks: Reversible Design en Material Passports” door Ernst-Jan Mul, kwamen ze meer te weten over materiaal paspoorten en de Nederlandse implementatie hiervan. Onze in Denemarken geproduceerde Troldtekt panelen zijn al met paspoort te vinden op BAMB.eu.  Materiaal paspoorten maken het mogelijk voor architecten, aannemers en andere stakeholders om gemakkelijk data terug te vinden over het circulaire potentieel van de materialen in een gebouw. Zo kan het materiaal optimaal benut worden en verliest het zijn waarde niet, wat leidt tot minder afval.

Het was een leerzame dag, waar we verschillende implementaties en definities hebben gezien van circulaire bouw, waardoor we weer op de hoogte zijn van trends en ontwikkelingen en deze zelf ook kunnen toepassen.

Geef een antwoord