NieuwsNieuwsberichten

Succesvolle seminar rondom circulair bouwen en akoestiek

Op 27 maart 2019 vond het seminar “Challenges and opportunities in circular building and design” plaats, in de residentie van de Deense Ambassadeur in Den Haag. Het evenement werd georganiseerd door de Deense Ambassade in samenwerking met Troldtekt en Isolco.

Met het doel kennis te vergaren en te delen rondom circulair bouwen, design en akoestiek werden architecten ontvangen door de Deense ambassadeur Jens-Otto Horslund, in zijn residentie te Den Haag. Na de ontvangst door de Ambassadeur kregen de architecten een introductie tot het Cradle-to-Cradle concept en Troldtekt akoestische oplossingen door Kent Vium Pedersen, Export Manager bij Troldtekt Denemarken.

Daarna was het woord aan de eerste spreker van de dag: Hans Goverde van Kraaijvanger Architecten Rotterdam. Hij bracht in beeld hoeveel factoren en materialen een rol spelen in de circulariteit en duurzaamheid van een gebouw. Aan de hand van het project Stadskantoor Venlo werden de verschillende creatieve manieren waarop Kraaijvanger architecten duurzaamheid benadert toegelicht.

Vervolgens ging Pim van der Vliet van EGM adviseurs dieper in op het begrip akoestiek, het belang ervan en de gevolgen van een slechte akoestiek, met name in gebouwen zoals scholen, sportcentra en kantoren.

Aansluitend was er tijd voor vragen en een discussie rondom de besproken onderwerpen, waar architecten, de sprekers, fabrikant Troldtekt en leverancier Isolco hun kennis deelden over duurzame akoestische producten en de Cradle-to-Cradle filosofie. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje, wat kans bood tot individuele gesprekken en netwerken.

Een goede akoestiek en duurzaam design gaan duidelijk hand in hand. Om gebouwen gezonder en duurzamer te maken moeten zowel fabrikanten, leveranciers en architecten op zoek naar creatieve manieren om dit doel te bereiken. Tijdens dit seminar is gebleken dat we al aardig op weg zijn, maar ook dat er nog veel werk te verzetten is. Deze onderwerpen blijven dus relevant, interessant en noodzakelijk om te bespreken en kennis over te delen. Heb je zelf iets interessants te delen of interesse om bij een eventuele volgende editie aanwezig te zijn (als gast of als spreker)? Neem contact met ons op.

We kijken terug op een geslaagd evenement en een mooie samenwerking met de Deense Ambassade en Troldtekt en willen zowel de sprekers als gasten bedanken voor hun bijdrage!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord