NieuwsNieuwsberichten

Troldtekt op Building Holland Amsterdam

Europa’s grootste tentoonstelling van materialen ontworpen voor circulaire bouw reist af naar de internationale bouwexpositie Building Holland in Amsterdam. Akoestische panelen van Troldtekt A/S werden gekozen voor de Reversible Experience Modules tentoonstelling, die ook terug te vinden was op ecobuild in Londen.

Eerder dit jaar begon de reis van de Reversible Experience Modules (REM) op Bruxelles Environment- IBGE, en vervolgde hun weg naar ecobuild in Londen en BRE Innovation Park in Watford. Van 17-19 april zullen ze worden tentoongesteld in Amsterdam. De internationale Cradle-to-Cradle organisatie EPEA heeft besloten welke materialen ze opnemen in de REM tentoonstelling. Eén daarvan is Troldtekt akoestische panelen, die gemaakt worden uit hout en cement.

“Onze hele bedrijfsstrategie is gebaseerd op het Cradle-to-Cradle concept en de circulaire economie. Daarom betekent het veel voor ons dat we zijn uitgekozen voor de EPEA tentoonstelling, ”zegt Peer Leth, CEO bij Troldtekt A/S.

 

 

Materialen hebben hun eigen paspoorten nodig

Het doel van de REM tentoonstelling is om mensen te inspireren om circulair design te gebruiken, waarbij gebouwen gedemonteerd kunnen worden zodat de materialen hergebruikt kunnen worden, zonder waardeverlies. In Europa is de bouw verantwoordelijk voor ongeveer 40 procent van de materiaal- en energieconsumptie, en circulair design heeft als doel ervoor te zorgen dat toekomstige generaties genoeg bronnen ter beschikking hebben.

REM komt voort uit het Buildings As Material Banks (BAMB) initiatief, waarbij het idee is dat materialen hun eigen “paspoort” hebben zodat architecten, aannemers en andere stakeholders gemakkelijk data kunnen vinden over het circulaire potentieel van een gebouw.

 

Akoestische panelen in levensloop

Troldtekt akoestische panelen zijn sinds 2012 Cradle-to-Cradle gecertificeerd. De akoestische panelen bevatten geen schadelijke stoffen en hebben een lange levensduur. Daardoor kunnen Troldtekt panelen blijven voortbestaan terwijl een gebouw gerenoveerd wordt, gebruikt worden als ruw materiaal in nieuwe producten of terugkeren naar de biologische cyclus als compost.

 

“We vinden het idee van materiaalpaspoorten top. Het zal aanzienlijk bronnen besparen als je over 40-50 jaar in een database kan kijken welke materialen gebruikt werden in een bepaald gebouw, en dat de materialen niet nadelig beïnvloedt werden tijdens hun levensduur”, zegt Peer Leth.

 

Bekijk de Reversible Experience Modules tentoonstelling op Building Holland van 17-19 april in het RAI Amsterdam Convention Centre (stand 11.085). Er zal een presentatie over circulair design en materiaalpaspoorten gegeven worden op 18 april om 12:30 op het “Inspirante Stage”.

Geef een antwoord