Geen categorieNieuws

Verbeterde akoestiek met Troldtekt® Line

De verbouwing van de benedenverdieping van dit vrijstaande woonhuis was een ware metamorfose. Een strak maar warm en luxe interieur, met materialen als staal, keramiek en graniet is het resultaat. Door het gebruik van veel gladde materialen liet de akoestiek echter te wensen over. Om de akoestiek aanzienlijk te verbeteren, is op één van de muren in de eethoek de designoplossing Troldtekt Line – akoestische panelen met gefreesde groeven – geïnstalleerd. De combinatie van hout en cement geeft Troldtekt akoestische panelen een unieke oppervlaktestructuur die geluid effectief absorbeert en de nagalmtijd in een kamer vermindert.

Toepasbaar op plafond en wand
De Troldtekt Line wordt vaak gebruikt om een elegant en uniform plafondoppervlak te creëren,  waarbij de naden bijna onzichtbaar zijn en met de rustige uitstraling die kenmerkend is voor houten latplafonds. Maar deze akoestische designpanelen zijn dus ook uitstekend toe te passen als wandbekleding. Bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, scholen, culturele centra en restaurants. En in particuliere woningen.

Niet ‘alleen maar mooi…’
Het mag gezegd worden: de wand met Troldtekt Line geeft net dat vleugje extra aan het interieur. De designpanelen zijn verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren, zoals antraciet of naturel crème. Het is echter ook mogelijk ze te laten spuiten in iedere gewenste kleur die aansluit bij het interieur. Een ander voordeel van de panelen is dat ze bijdragen aan een gezond binnenklimaat. De panelen bestaan uit natuurlijk, ademend materiaal dat vocht kan absorberen en afgeven. Dat maakt deze panelen hypoallergeen.

Natuurlijk Troldtekt
Troldtekt panelen zijn duurzaam gedurende de gehele levenscyclus van het product. De akoestische panelen zijn uitsluitend gemaakt van natuureigen materialen, worden geproduceerd met minimale impact op het milieu en kunnen terugkeren naar de natuur als compost. Meer weten over de designpanelen van Troldtekt? Neem contact met ons op.