Collega's aan het woord: Klaas Beerens

ISOLCO PASPOORT: KLAAS BEERENS

Werkt bij Isolco sinds:

1 september 2010

Functie:

Productspecialist Staal

Begonnen als:

Verkoop medewerker binnendienst & administratie

Klaas in een notendop:

Klaas is een échte alleskunner. Hij werkt nauwkeurig, is flexibel én multi-inzetbaar. En dat alles met steeds een brede glimlach. Die glimlach zie je ook terug wanneer hij naast het voetbalveld staat. Als trotse papa en als trainer. Hij gaat ook graag met het gezin naar de Efteling.

In mijn productspecialist functie werk ik lekker veel zelfstandig.

Je werkt al 12,5 + jaar bij Isolco, maar daarvoor werkte je dus ruim 7 jaar in de Accountancy. Vanwaar de carrière switch?

Vanuit mijn afgeronde HBO Marketing Management opleiding ben ik gestart in een functie als assistent accountant. Dit heb ik een aantal jaren met plezier gedaan. Na 7 jaar was ik echter wel toe aan een andere uitdaging. De repeterende werkzaamheden en het continue productief en facturabel moeten zijn begon me tegen te staan. Dat was voor mij een teken om naar wat anders op zoek te gaan.
Samen met onze directeur Jurgen Bax ben ik ooit die marketing opleiding doorlopen dus toen hij aangaf dat ze een vacature hadden bij Isolco waren we er snel aan uit. Ik heb 2 gesprekken in het weekend gehad en ’s maandags mijn baan opgezegd bij mijn vorige werkgever. Daar heb ik geen spijt van gehad.

Wat houdt je functie bij Isolco eigenlijk allemaal in?

Goede vraag, haha. We hebben wel eens gekeken of mijn functie in een profiel samen te vatten is, maar dat viel niet mee. Wanneer je al zo lang bij een relatief klein bedrijf als Isolco werkt doe je veel verschillende werkzaamheden; of het nu de inkoop- of verkoopkant is, ik heb er wel ervaring mee.
Op dit moment zijn de belangrijkste werkzaamheden die ik doe inkoop- en verkoop van (staal)producten, systeembeheer en (lease)contractbeheer. Het inkoop- en verkoopgedeelte is natuurlijk het belangrijkste, maar het ondersteunend administratief-facilitair gedeelte doe ik er ook graag bij.
We werken met SAP B1 en daar heb ik me in al die jaren flink in verdiept. Daardoor ben ik nu het aanspreekpunt voor al mijn collega’s maar ook voor onze externen.
Verder houd ik er van om uit te zoeken welke contracten voor Isolco goed zijn of verbeterd kunnen worden. Of dit nu is voor een nieuw telefoonabonnement of een leaseauto voor een nieuwe collega. Natuurlijk doe ik dat niet (meer) helemaal alleen, ons bedrijf is groeiende. Het mooie aan Isolco is echter dat, als je ergens interesse in hebt en je initiatief neemt, je de kans krijgt je te ontwikkelen.

Welke andere functie bij Isolco lijkt je helemaal te gek en waarom?

In de jaren die ik bij Isolco werk, heb ik al zo veel verschillende werkzaamheden gedaan zodat ik wel een goed beeld heb van alle functies in het bedrijf. Ik voel mij op het moment het meest comfortabel in een gecombineerde binnen- en buitendienst functie. Dit zorgt voor veel afwisseling en daar heb ik het altijd goed op gedaan. Stilzitten, daar ben ik niet zo van.
Kortom, na meer dan 12,5 jaar ben ik heel tevreden over hoe mijn functie eruit ziet. Ruimte voor verbetering is er altijd en ik zal mijn hand er niet voor omdraaien om collega’s te hulp te schieten wanneer nodig, echter genieten mag ik zeker in mijn afwisselende functie.

In je vrijetijd stond je altijd veel op (nu naast) het voetbalveld; zou je liever je team zien verliezen of liever de tegenstander zien winnen?

Op dit moment sta ik inderdaad niet meer als trainer of voetballer op het veld maar ben ik coördinator, de liefde voor de sport is er echter niet minder om.

Vroeger kon ik wel balen na een nederlaag. Je leert uiteindelijk relativeren als je ouder wordt en meer ervaring krijgt. Nu is het zo dat als een tegenstander beter is dan mijn team, ik wel vrede kan hebben bij een nederlaag zolang we in ieder geval ons best hebben gedaan. Je leert ervan, van jezelf op zulke momenten en van je tegenstander.

Daar tegenover staat natuurlijk dat er niets mooiers is dan om een overwinning binnen te halen, vooral als je de hele wedstrijd onder druk staat en je de onderliggende partij bent. Van die momenten kan ik nog steeds ontzettend genieten, als je inzet en harde werk zo onderstreept wordt.

Als de jongens (mijn zonen) thuis komen na een wedstrijd wil ik graag weten hoe het gegaan is en hoe ze het zelf gedaan hebben. Als ze dan verloren hebben maar goed hun best gedaan hebben dan geef ik aan dat ze daar ook zeker tevreden over mogen zijn. En dat ze balen van een nederlaag hoort er natuurlijk bij.
Zonder hindernissen te kennen en overwinnen is de winst minder zoet.

Welke karaktereigenschap heeft iemand nodig om in jouw functie of team te slagen?

Flexibiliteit en nauwkeurigheid zijn voor mij de belangrijkste eigenschappen.

In mijn productspecialist functie ik werk (lekker) veel zelfstandig dus dan is nauwkeurigheid heel belangrijk, er kijkt niet vaak iemand met je mee en je klanten vertrouwen je erop dat je alles goed regelt en zij tijdig over de juiste oplossingen beschikken. Die vrijheid is heerlijk, je voelt het vertrouwen vanuit je leidinggevende en vanuit je klantrelaties, maar het is ook een verantwoordelijkheid die je moet willen dragen en afleggen.

Door de verschillende werkzaamheden die ik doe is flexibel zijn ook wel erg makkelijk. Je moet snel kunnen schakelen als en waar dat nodig is. Van (potentiële) klanten bezoeken en het intekenen van daken, naar de inkoop en transportplanningen, óf, in mijn gevarieerd takenpakket ambieert, naar ERP systeem vragen.

Voor mij gaan flexibiliteit en nauwkeurigheid hand in hand.

Reacties

aBfUuNxA
17-05-2024 12:48
JVdEfzLnlvHR
yiOItTQMZSvUEaN
20-04-2024 22:50
ImRuQYDL
yiOItTQMZSvUEaN
20-04-2024 22:50
ImRuQYDL
dWOsPmfe
18-04-2024 08:16
rFoXUMWSchGnQsD
bOTrpsiwS
14-04-2024 13:46
dAoQFSqeyVTO
kRgczQEYuWNbitM
05-04-2024 12:10
CbgdoicF
kRgczQEYuWNbitM
05-04-2024 12:10
CbgdoicF
rVSNTzgvJOl
13-03-2024 15:16
AryXaYKC
rVSNTzgvJOl
13-03-2024 15:16
AryXaYKC
JioTOWRqyLj
14-01-2024 11:19
pwTIdHELCjhmPKcG
mFCXWdBbelxahQD
14-01-2024 11:19
gLjSvixpIohYcF
zJUaMWDiPoT
08-11-2023 07:06
DxeSBqbR
NgeYnsbmQZkq
08-11-2023 07:06
BJCbxcSDlqKLeuUY
WbwRgpHyxlfoV
01-11-2023 14:43
ucNlqvWxoDeOQh
lUGPcEgjJOQI
01-11-2023 14:42
kxAsamJzOXjV

Reageren

Meer weten?

Bent u benieuwd naar ons productassortiment? Of heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuzes voor uw project? Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem contact op met onze productspecialisten.